Müller: "Graag weer Gouden Schoen"

Thomas Müller werd vier jaar geleden in Zuid-Afrika topscorer van het WK. De Duitser maakte vijf goals en hoopt die prestatie te herhalen in Brazilië. Müller (24) debuteerde vier jaar geleden op een WK en deed direct van zich spreken.

De aanvaller van Bayern München vond vijf keer het net voor Duitsland. Müller scoorde net zo vaak als Diego Forlán, Wesley Sneijder en David Villa, maar ontving de Gouden Schoen omdat hij ook nog goed was voor drie assists.

De nu 47-voudig international werd in Zuid-Afrika ook nog uitgeroepen tot beste jongere van het WK. Müller liet in die verkiezing André Ayew (Ghana) en Giovani dos Santos (Mexico) achter zich. Die prijs zal de Duitser niet meer winnen in Brazilië, maar hij hoopt wel opnieuw de Gouden Schoen te winnen.

Lastig karwei
"Natuurlijk speelt dat wel door mijn hoofd. Ik wil de Gouden Schoen graag weer winnen", zegt Müller tegen SID. "Ik weet dat het heel moeilijk wordt. Misschien is het ook niet echt een realistisch doel. Niemand heeft ooit de Gouden Schoen twee keer op rij gewonnen. En er speelden op al die WK's echt geweldige doelpuntenmakers."

"Maar ik ga alles geven om mijn doelstelling te bereiken en ik hoop bovenal mijn team te helpen met het maken van doelpunten", aldus de aanvaller. Duitsland zit in groep G met Portugal, Ghana en de Verenigde Staten. Die Mannschaft start het WK op maandag 16 juni tegen Portugal in Salvador.