Prandelli verlengt contract met twee jaar

Cesare Prandelli blijft ook de komende twee jaar bondscoach van Italië. De keuzeheer bevestigde contractverlenging maandag tijdens een persconferentie. Prandelli (56) is sinds de zomer van 2010 bondscoach van La Squadra Azzurra.

De oud-trainer van onder meer Parma, AS Roma en Fiorentina nam vier jaar geleden het roer over van Marcelo Lippi. De ervaren coach, die in 2006 wereldkampioen werd met Italië, kwam op het WK in Zuid-Afrika niet door de groepsfase.

De Italiaanse bond besloot na de troosteloze aftocht (laatste in een groep met Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland) een nieuwe koers te gaan varen. Prandelli werd aangesteld en kreeg de opdracht de selectie te verjongen. Dat deed hij en twee jaar geleden bereikte Italië onder aanvoering van routinier Andrea Pirlo en Mario Balotelli de EK-finale.

Vertrouwen
Daarin gingen de Italianen onderuit tegen Spanje. Vorig jaar zomer bereikte Prandelli met zijn team de halve finale van de Confederations Cup in Brazilië. Daarin bleken de Spanjaarden na strafschoppen te sterken. Leonardo Bonucci miste als enige een penalty. Italië klopte Uruguay in de troostfinale na penalty's en werd derde achter Brazilië en Spanje.

Komende zomer hoopt Prandelli opnieuw hoge ogen te gooien met zijn team. In groep D moet Italië het opnemen tegen Engeland, Uruguay en Costa Rica. De Italiaanse bond heeft genoeg vertrouwen in Prandelli om de oefenmeester al voor de start van het WK voor nog eens twee jaar vast te leggen. In 2016 is het EK in Frankrijk.