[RG] Zware loting Nederlandse tennissters

De Nederlandse tennissters hebben pittige tegenstanders geloot voor het kwalificatietoernooi van Roland Garros. Richel Hogenkamp treft de als negende geplaatste Timea Bacsinszky uit Zwitserland en Kiki Bertens moet het opnemen tegen de als achttiende gerangschikte Lucie Hradecka.

Arantxa Rus, de Nederlandse die als hoogste op de wereldranglijst staat, heeft in de Oekraïense Lyudmyla Kichenok misschien wel het beste geloot. Rus is de nummer 145 van de wereld, Kichenok staat 179e.

Indy de Vroome, 202e van de wereld, treft ook een Oekraïense. Katerina Bondarenko is de nummer 1248 van de wereld, maar stond ooit 29e. De Vroome probeert zich te plaatsen voor haar eerste grandslamtoernooi.

Bertens en Hogenkamp treffen hoger gerangschikte vrouwen. Bertens staat zelf 151e op de wereldranglijst, Hradecka is de nummer 128. Hogenkamp staat 192e, Bacsinszky is de nummer 113 van de wereld.

De vier Nederlandse vrouwen moeten drie ronden doorkomen om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Dat lukt maximaal drie van hen, want als Rus en Hogenkamp hun eersterondepartij winnen staan ze in de tweede ronde tegenover elkaar. Geen enkele Nederlandse tennisster heeft zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi.