Halep overtreft zichzelf met vierde plaats

Simona Halep is op de wereldranglijst gestegen van de vijfde naar de vierde plaats. De 22-jarige Roemeense tennisster bereikt daarmee haar hoogste notering ooit. Halep trok zich vorige week in Rome weliswaar geblesseerd terug, maar schopte het eerder in Madrid tot de finale. De winst van Halep gaat ten koste van Victoria Azarenka, die door een blessure al een tijdje aan de kant staat.

Serena Williams staat door haar toernooizege in Rome nog steviger op de eerste plaats. Na Li volgt op gepaste afstand als tweede, Agnieszka Radwanska staat derde.

Arantxa Rus mag zich vanaf deze week de beste Nederlandse tennisster noemen. Ze stijgt van de 150e naar de 145e plaats, terwijl Kiki Bertens duikelt van 134 naar 151. Richel Hogenkamp daalt van 190 naar 192.

Bij de mannen doet Milos Raonic goede zaken. De Canadees stijgt dankzij het bereiken van de halve finale in Rome van de tiende naar de negende plaats. Boven hem zijn er geen verschuivingen. Rafael Nadal, Novak Djokovic, Stanislas Wawrinka, Roger Federer en David Ferrer vormen nog altijd de top vijf.

Robin Haase blijft op de vijftigste plaats staan en is daarmee nog altijd de beste Nederlander. Wel voelt hij de hete adem van Igor Sijsling, die klimt van 53 naar 52, in zijn nek. Thiemo de Bakker (128), Jesse Huta Galung (147) en Thomas Schoorel (192) zijn de andere Nederlanders in de top tweehonderd.