Davis Cupteam in Ziggo Dome tegen Kroatië

Het Nederlands Davis Cupteam speelt van 12 t/m 14 september tegen Kroatië in de Ziggo Dome te Amsterdam. Inzet van dit promotieduel is een plek in de Wereldgroep. Speciaal voor dit evenement wordt een indoor gravelbaan aangelegd.

Captain Jan Siemerink: "Het is fantastisch om dit belangrijke duel in Amsterdam te mogen spelen. De Ziggo Dome is een echte toplocatie die plaats biedt aan ontzettend veel toeschouwers, dus ik roep alle Oranjefans op om ons te steunen tegen Kroatië. We hebben goede Davis Cup ervaringen in Amsterdam en kijken dan ook met veel plezier uit naar deze wedstrijd. We denken op gravel de grootste kans te hebben om de sterke Kroaten te verslaan."

Ook Wethouder Sport van Amsterdam Eric van der Burg is blij met de locatie: "Weer een mooi topsportevenement in Amsterdam. Ik ben ontzettend blij dat de Davis Cup hier in de Ziggo Dome wordt gehouden, een prachtige locatie. Met zo’n geweldig evenement kunnen we ook iets teruggeven aan de sport zelf en aan alle fans die tennis een warm hart toedragen. De Davis Cup zal een geweldige uitwerking hebben op de breedtesport en de sportstimulering, en daarmee op talentontwikkeling van de jeugd in Amsterdam".

De Ziggo Dome in Amsterdam is een multifunctionele locatie geschikt voor diverse evenementen, waaronder sportevenementen. De Davis Cup is de eerste tenniscompetitie welke in de Ziggo Dome gaat plaatsvinden. Het eerste sportevenement in de Ziggo Dome was de Amsterdam Ice Hockey Cup, maar ook de autosportshow Top Gear Live werd in de Ziggo Dome gehuisvest. De Ziggo Dome heeft bij sportevenementen een capaciteit tussen de 3.500 en 9.000 bezoekers.

De play-off om een plek in de Wereldgroep wordt gespeeld op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september. De winnaar is zeker van een plek in de Wereldgroep. De verliezer speelt volgend jaar in de Europees/Afrikaanse zone groep I.