Minister Brazilië: "Het WK kan beginnen"

Ondanks de vele problemen in de voorbereidingen is Brazilië klaar voor het wereldkampioenschap voetbal. Dat zegt Aldo Rebelo, de Braziliaanse minister van sport, in een interview met GloboEsporte.

Met nog een kleine maand tot het begin van het toernooi is het tempo waarin gewerkt wordt nog maar eens opgeschroefd. De infrastructuur nadert eindelijk zijn voltooiing, net als de drie stadions die nog niet klaar zijn, die in São Paulo, Curitiba en Cuiabá. Toch is minister Rebelo ervan overtuigd dat het wel goed zit: "Als de openingswedstrijd voor vandaag op het programma stond kon het WK beginnen", aldus de politicus.

"We hadden al een goede infrastructuur en we hebben goede stadions die verbouwd of nieuw gebouwd zijn. Met de Confederations Cup hebben we vorig jaar laten zien dat Brazilië in staat is om zo'n evenement te organiseren. Het gaat geen probleem zijn om het WK te organiseren, zoals we eerder al andere belangrijke dingen in ons land hebben gehouden", zo vervolgt Rebelo.

Over de stadions die nog niet 100% voltooid zijn zegt de minister dat er wel gewoon wedstrijden gespeeld kunnen worden: "Deze drie stadions moeten nog wat tests ondergaan, maar er kan wel gespeeld worden. In Cuiabá zijn al officiële wedstrijden gespeeld en in Curitiba wordt volgende week een tweede testwedstrijd gespeeld. In het stadion in São Paulo wordt binnenkort een wedstrijd gespeeld in het nationaal kampioenschap."

Ook over de gevolgen voor het land is Rebelo louter positief. Het land zal volgens hem het evenement vieren, terwijl er ook grote kansen zijn: "Een studie heeft al laten zien dat het WK totaal goed zal zijn voor zo' 3,6 miljoen banen. Daarnaast zullen de steden enorm profiteren van de verbeterde infrastructuur. Het land heeft al gewonnen, of we de zesde titel nou pakken of niet. Overigens ben ik ervan overtuigd dat we dat wel gaan doen", zo sluit de leidsman vol vertrouwen af.