Watch Dogs weet het weer

Ubisoft heeft eindelijk bekendgemaakt in welke resolutie en frames per seconde Watch Dogs runs op PlayStation 4 en Xbox One gaat draaien. Ook is er een handig schema online gekomen waarin we alle verschillende versies van de game zien.

De PlayStation 4-versie draait in 900p, die van Xbox One in 792p. Beide gaan voor 30fps. "Resolutie is een nummer, net als framerate een nummer is", aldus creative director Jonathan Morin. "Al die nummers zijn geldige aspecten van het maken van games, maar je maakt keuzes over de ervaring die je wilt leveren. In ons geval is dynamiek alles. Verkenning en expressie zijn alles. Je wil een stabiele framerate, maar je wil ook dynamiek hebben in de kern van de ervaring. Hetzelfde geldt voor resolutie."

"Mensen hebben de neiging om te kijken naar corridor-shooters, bijvoorbeeld, waar er een gang is en alle effecten staan en het ziet er ongelooflijk uit. Ze vergeten dat als je diezelfde effecten toepast op een open stad met mensen, potentiële auto-ongevallen en andere spelers die in de multiplayer komen opdagen zonder waarschuwing, dus veel dynamische elementen die gebeuren in elk frame. Dus het wordt vergroot in de kosten."

Watch Dogs komt 27 mei uit op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc. Wii U komt later dit jaar. Weet je nog niet welke versie je wil hebben, dan is onderstaande lijst misschien een hulpmiddel.

Watch Dogs-versies