AutoRAI terug van weggeweest

Het RAI-complex in Amsterdam is in 2015 weer het decor van de AutoRAI. Nadat de tweejaarlijkse autobeurs in 2013 niet doorging door een gebrek aan aanmeldingen van importeurs, hebben nagenoeg alle merken zich nu weer ingeschreven voor het evenement, dat voor het laatst in 2011 plaatsvond. Dat heeft de organisatie dinsdag gemeld.

Sinds eind 2012 de beslissing werd genomen de editie van 2013 af te blazen, is de organisatie druk in gesprek geweest met de importeurs om ze over de streep te trekken. "Dat lukte door de kosten te verlagen, bijvoorbeeld door de standbouw goedkoper aan te bieden dan voorgaande keren", zegt beursmanager Joost 't Hooft dinsdag. De opzet van de beurs is vergelijkbaar met de laatste editie in 2011.

"Iedereen was het erover eens dat als het weer niet zou doorgaan, we het evenement kwijt zouden raken", zegt 't Hooft in een verklaring. "We zijn erg blij, ook omdat het niet om toezeggingen gaat, maar om harde inschrijvingen."

De editie van 2013 ging niet door omdat de autobranche midden in de crisis zat. Daardoor was het niet mogelijk is een volwaardig evenement te organiseren, zo bleek na het karige aantal aanmeldingen. De eerste autobeurs, toen nog rijwieltentoonstelling geheten, vond plaats in 1895.

De beurs wordt volgend jaar gehouden van 17 tot en met 26 april.