Lauda hekelt kritiek op F1

Mercedes F1-baas Niki Lauda hekelt de kritiek die geuit is op de huidige Formule 1. Zo zouden onder meer de motoren te stil zijn. Lauda zegt in Die Welt het hier niet mee eens te zijn en volgens hem is de sport juist op de goede weg.

"Albert Park was een demonstratie van een moderne, eigentijdse Formule 1. Ik kan geen begrip opbrengen en vind het absurd dat mensen zich kwaad maken na een goede eerste race onder de nieuwe reglementen. De Formule 1 is nu een raceklasse die helemaal in lijn is met de technologische ontwikkelingen elders in de wereld."

"Het zijn andere tijden. Het wegtransport is veranderd, er zijn initiatieven ten behoeve van het milieu, hybride auto's worden volop ontwikkeld en men denkt na over de kwaliteit van het leven in een technologische wereld vol uitdagingen. De oude V8-motoren waren niet langer gepast. De V6 turbo's geven meer kracht bij minder brandstofverbruik, maken minder herrie en hebben minder impact op de natuur, minder CO2-uitstoot."

Het is volgens Lauda niet voor niets dat Mercedes, Renault en Ferrari zijn gebleven, terwijl Honda volgend jaar opnieuw in zal stappen. Daarnaast hebben andere autofabrikanten hun interesse getoond. Daar komt nog bij dat de drievoudig wereldkampioen van mening is dat de sport niet afhankelijk is van geluid, maar van actie op de baan.