Verga: "Voel me als een kind dat mag hockeyen"

Valentin Verga keerde dit weekend terug in de Hoofdklasse. De international zat een schorsing van zes wedstrijden uit nadat hij begin november een overtreding beging op Seve van Ass. Hij is blij om terug te zijn, zo liet de international zondag na de 4-3 overwinning op Tilburg weten.

"Het gaat goed met me. Ik mag weer hockeyen", vertelde Verga na afloop. "Dat is lekker nadat ik zes wedstrijden miste." Het feit dat de aanvaller vrijdagavond tegen HGC weer de wei in mocht, bezorgde hem wel zenuwen. "Pas tijdens de wedstrijd kon ik die zenuwen van me af laten glijden, nadat ik tegen mezelf zei dat het niet de eerste keer was dat ik in de Hoofdklasse speelde."

De periode na het incident met Van Ass was een lastige tijd voor de zilveren olympiër. Maar hij wil er tegenover de pers niets over vertellen. "Ik heb niets te zeggen. Ik heb mijn hart gelucht bij de mensen die belangrijk voor me waren, mijn vrienden en familie." Wel is de international blij dat het goed met Van Ass gaat, zo gaf hij tegenover nos.nl aan. "Dat vond ik het belangrijkste. Ik zie de oude Seve weer op het veld, daar ben ik heel blij mee."

Verga miste in december ook de finaleronde van de Hockey World League, omdat hij onder het mes moest. De international kampte al lange tijd met een blessure aan zijn meniscus. Hij zag zijn Oranje-teamgenoten een gouden medaille veroveren, maar zat zelf op de tribune. Eenmaal terug in Nederland trainde Verga zich suf om weer fit te worden, maar tijdens de trainingsstage met Amsterdam in Zuid-Afrika liep hij een handbreuk op. Uiteindelijk herstelde hij hier ook van en sindsdien kan Verga weer vooruit kijken.

Vrijdag won Verga met Amsterdam de topper tegen HGC: 3-2. Volgens de aanvaller speelden de hoofdstedelingen een goede wedstrijd. Het spel dat de hoofdstedelingen zondag lieten zien verschilde behoorlijk met dat van vrijdag. "Het was helemaal niet goed, eigenlijk slecht", meent Verga. "Wellicht hadden we de wedstrijd van vrijdag nog in onze benen, maar dat mag geen excuus zijn. We leden te veel balverlies. Maar goed, ik ben blij dat we twee keer hebben gewonnen. En ik wil nu vooral genieten. Ik voel me als een kind dat mag hockeyen."