Sigthórsson: We maken het onszelf moeilijk

Kolbein Sigthórsson was ontevreden over de wedstrijd die Ajax in het Rat Verlegh Stadion op de mat legde. De regerend landskampioen kwam niet tot scoren maar hoefde ook geen treffer te incasseren, waardoor de club een punt overhield aan de ontmoeting met NAC Breda.

Ajax had het puntverlies tegen NAC Breda van zondag vooral aan zichzelf te wijten, vindt Sigthórsson. "Wij maken het onszelf moeilijk", zei de spits na afloop van de wedstrijd. "Wij creëerden niet zoveel, dan is het moeilijk om echt in de buurt van de goal te komen en te scoren."

Sigthórsson, die al na acht minuten in het veld kwam voor de geblesseerde Siem de Jong, was wel tevreden over de getoonde inzet. "Wij hebben wel druk gezet en alles gegeven", stelde de IJslander, die zelf een goede kans op de openingstreffer kreeg. "Wij maken de kansen niet, dan is het moeilijk de drie punten te halen."

"Ik wil deze wedstrijd vergeten, wij kunnen ons nu goed voorbereiden", zei Sigthórsson over de halve finale van de KNVB-beker tegen zijn oude club AZ over anderhalve week. Vanwege de nucleaire top staat er volgend weekeinde geen wedstrijd op het programma voor Ajax.