Contador wint opnieuw en grijpt macht in Tirreno

Alberto Contador heeft voor de tweede dag op rij een ritzege geboekt in de Tirreno-Adriatico. De Spaanse renner van Tinkoff-Saxo toonde zich zondag op de gevreesde Muur van Guardiagrele de sterkste van een viertal koplopers. Simon Geschke van Giant-Shimano werd op zes seconden tweede, terwijl Benjamin King als derde over de finishlijn kwam. Contador nam door zijn zege de leiding in het algemeen klassement over van de Pool Michal Kwiatkowski.

Geschke, King en Adam Hansen bleven over van een groep vroege vluchters. Zij kregen in de eindfase van de etappe gezelschap van Contador, die op de Passo Lanciano de aanval koos. Nairo Quintana sprong mee, maar moest uiteindelijk het antwoord schuldig blijven op de tempoversnellingen van de Spanjaard. Op de steile slotklim, met stijgingspercentages van boven de dertig procent, ging King als eerste aan. Contador kwam echter als eerste over de meet.

Contador lijkt de eindzege nauwelijks meer te kunnen ontgaan. Hij heeft een voorsprong van twee minuten en acht seconden op Quintana. Roman Kreuziger volgt op zeven seconden daarachter. De Tirreno wordt dinsdag afgesloten met een korte tijdrit.