Skiester Fenninger wint laatste wedstrijd

Skiester Anna Fenninger heeft in Lenzerheide de laatste World Cup-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Door haar overwinning op de reuzenslalom won de Oostenrijkse ook de World Cup op die discipline, nadat ze een dag eerder al de titel won in het algemeen klassement.

De strijd om de World Cup op de reuzenslalom ging tussen Fenninger en de Zweedse Jessica Lindell-Vikarby. In de eerste run zat het dicht bij elkaar, want Fenninger stond op plek twee met de Zweedse vlak achter haar. Anemone Marmottan uit Frankrijk ging aan de leiding, 0,04 seconden voor Fenninger.

De tweede run lag vanwege de mist lange tijd stil, maar kon na de onderbreking gewoon doorgaan. De Oostenijkse Eva-Maria Brem ging lange tijd aan de leiding, omdat ook Lindell-Vikarby niet voorbij haar tijd kwam. Na de Zweedse mocht Fenninger naar beneden, en zij wist de tijd van Brem wel te verbeteren. Daarmee was ook duidelijk dat Fenninger na de algemene World Cup ook op de beker op de reuzenslalom won. Brem werd tweede in de laatste wedstrijd van het seizoen, Lindell-Vikarby moest genoegen nemen met plek drie.

Fenninger won in Sochi olympisch goud op de super-G (Foto: Pro Shots/GEPA)
Fenninger won in Sochi olympisch goud op de super-G (Foto: Pro Shots/GEPA)