'Kans op herstel automarkt dit jaar klein'

De kans is klein dat de markt voor nieuwe auto's dit jaar verder herstelt, ook al lijkt de economie aan te trekken. Dat zorgt waarschijnlijk wel voor meer vraag naar reparatie, onderhoud, schadeherstel, lease en verhuur. Dat schrijft de directie van autobedrijf Stern Groep bij de donderdag gepubliceerde jaarcijfers.

Dat de automarkt dit jaar waarschijnlijk niet aantrekt, komt door de verkoophausse eind vorig jaar, zo verklaart Stern. Toen haalden veel bedrijven en consumenten hun aankoop van een nieuwe auto naar voren, om nog onder het gunstige fiscale regime voor zuinige auto's te kunnen vallen. Stern verwacht daarom voor dit jaar een lichte krimp van de markt, in plaats van het eerdere stabiele vooruitzicht.

Stern behaalde vorig jaar een omzet van 918 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 936 miljoen euro. Het operationeel resultaat kwam uit op 11,8 miljoen euro, na 8,6 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een winst van 3,1 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies geleden van 6,9 miljoen euro.