Biatlete Innerhofer stunt in Pokljuka

Biatlete Katharina Innerhofer heeft in Pokljuka voor een stunt gezorgd door de sprint te winnen. De 23-jarige Oostenrijkse was nog nooit in haar carrière in de buurt van het podium gekomen, de 22e plek in Ruhpolding dit seizoen was haar beste prestatie. Ze wist nog maar vijf keer eerder de beste veertig te halen in de World Cup. De zege van Innerhofer betekende ook de eerste World Cup-zege ooit voor een Oostenrijkse biatlete.

Innerhofer moest op de ski's relatief veel toegeven op de toppers, maar wist als één van de weinigen foutloos te blijven bij het schieten. Hierdoor kwam ze uiteindelijk over de streep in een tijd die 9,2 seconden sneller was dan de nummer twee, de Russische Daria Virolaynen. Voor de 25-jarige Virolaynen was de sprint in Pokljuka zelfs haar debuut in de World Cup, waarmee ze direct op het podium eindigde.

De derde plek was voor Nadezhda Skardino, die pas voor de derde keer in haar loopbaan het podium haalde in de World Cup. De Wit-Russische, in Sochi goed voor olympisch brons, bleef evenals Innerhofer en Virolaynen foutloos bij het schieten. Favorieten Kaisa Mäkäräinen, Tora Berger en Darya Domracheva hadden te veel last van de wind. Mäkäräinen en Berger haalden met twee fouten nog wel de beste tien, Domracheva werd met maar liefst vijf fouten slechts 28e.