Lang stadionverbod voor 16-jarige MVV-relschopper

Een 16-jarige MVV-fan mag 7,5 jaar lang geen enkele Nederlandse voetbalwedstrijd bezoeken. Die straf legde de KNVB hem op voor het bedreigen van voormalig MVV-trainer Tini Ruijs tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen amateurclub JVC Cuijk. Dat meldt een woordvoerder van de Maastrichtse club maandag.

De jongen stormde kort na de wedstrijd het veld op richting Ruijs en moest door stewards in bedwang worden gehouden. Twee anderen kregen een stadionverbod van anderhalf jaar en van negen maanden. De man met de langste straf had na de wedstrijd de afrastering achter de dugouts vernield, de ander beschadigde een vlaggenstok.

De politie zou nog op zoek zijn naar een vierde relschopper die een steward tegen haar knie zou hebben getrapt, schrijft Dagblad de Limburger. Ook zou de politie nog bezig zijn met een onderzoek naar andere relschoppers. Dat zou kunnen leiden tot strafrechtelijke vervolgingen, aldus de Limburgse krant.

De amateurs van JVC Cuijk, getraind door Hans Kraaij jr., wonnen op 18 december verrassend van MVV, dat in de Jupiler League speelt. Op dat moment stond trainer Ruijs al enige tijd onder druk vanwege teleurstellende prestaties. Kort na het fluitsignaal gingen supporters verhaal halen bij de trainer. Bij de rellen raakte een Maastrichtse steward gewond, die per ambulance moest worden afgevoerd.

Ruijs stapte twee dagen na de wedstrijd op, toen ook zijn familie werd bedreigd. Ook zijn assistent Coocky Voorn verliet de club uit solidariteit. Momenteel is Ron Elsen interim-trainer van het Maastrichtse elftal.

De KNVB wil geen toelichting geven op de straffen.