[PL] Liverpool wint doelpuntrijk duel bij Stoke

Liverpool heeft zondag een uitzege geboekt op Stoke City. De thuisploeg kwam terug van een 0-2 achterstand, maar moest uiteindelijk toch met 3-5 het onderspit delven. Luis Suárez was met twee treffers wederom de grote man voor Liverpool en tilde zijn seizoenstotaal in de Premier League naar 22.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool. De ploeg leidde na ruim een halfuur comfortabel met 0-2 door een eigen goal van Stoke-aanvoerder Ryan Shawcross en een treffer van Suárez. In een tijdsbestek van zes minuten kwam de thuisploeg terug. In de 39e minuut scoorde Peter Crouch en even later Charlie Adam.

Vlak na rust herstelde Liverpool de verhoudingen. Steven Gerrard benutte een strafschop, waarna Suárez op aangeven van de teruggekeerde Daniel Sturridge de marge naar twee tilde. In de slotfase scoorden nog Stoke-aanvaller Jonathan Walters en Sturridge voor Liverpool.

Bij Stoke speelde Erik Pieters de gehele wedstrijd mee. Oussama Assaidi zat noodgedwongen op de tribune. Een clausule in zijn contract staat niet toe dat de huurling tegen Liverpool in actie mag komen. Liverpool stijgt door de zege naar de vierde plek, vijf punten achter koploper Manchester City. Stoke staat met 22 punten twaalfde.