[PL] City wint moeizaam bij Newcastle United

Door goals van D¸eko en Negredo heeft Manchester City de punten meegenomen op St. James' Park. De ploeg van Pellegrini speelde matig en de thuisclub vocht als leeuwen, maar dat mocht niet baten.

Na een rustig begin van de wedstrijd kwam City al in de achtste minuut op voorsprong. Het was een goal waar de klasse vanaf droop. David Silva stuurde met een bekeken passje Kolarov aan de linkerkant weg. De back gaf een lage voorzet, die door Edin D¸eko werd afgewerkt, wat de 0-1 voor City betekende. Op dat moment waren de bezoekers duidelijk de betere partij en was het voor Newcastle United oppassen dat de achterstand niet snel groter werd.

In de 34e minuut leek Newcastle United, eigenlijk uit het niets, op gelijke hoogte te komen. Cheikh Tioté, aanvoerder van The Magpies, schoot een afgeslagen corner van buiten het zestienmetergebied fantastisch binnen. Lang duurde de vreugde voor de ploeg van Alan Pardew niet, want het doelpunt werd afgekeurd. Volgens de scheidsrechter stonden er enkele spelers van Newcastle United hinderlijk buitenspel, een discutabele beslssing.

In het restant van de eerste helft maakte de boosheid en opwinding zich meester van St. James' Park. Aangemoedigd door het publiek zette Newcastle United er een tandje bij. City probeerde de thuisploeg uit te laten razen. In het begin van het tweede bedrijf ging de thuisploeg op dezelfde voet verder, maar meer dan een schotje van Vurnon Anita en een verprutste kans van Rémy leverde dat niet op.

Daarna kreeg Negredo twee kansen namens City, maar onder meer een kopbal uit een corner werd door Tim Krul met een mooie relfex gepareerd. Newcastle United bleef ongelofelijk veel energie in de wedstrijd leggen. Dat leverde evenwel geen grote uitgespeelde kansen op, de thuisploeg probeerde het vooral vanuit de tweede lijn. Yanga-Mbiwa mocht namens Newcastle United blij zijn dat hij geen rood kreeg. Hij schopte Nasri uit de wedstrijd die ogenschijnlijk zwaar geblesseerd van het veld ging.

In de slotfase kreeg City kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat lukte pas diep in blessuretijd. Eerst kopte Fernandinho nog op de lat, voordat Álvaro Negredo in de 95e minuut voor de 0-2 zorgde. James Milner stuurde de spits weg met buitenkant rechts, waarna de aanvaller in twee instanties en met het nodige geluk de tweede treffer voor City maakte. De goal zorgde er samen met de vroege treffer van D¸eko voor dat City voor de zesde keer op rij won.