Verhaegh: "Het WK is mijn droom"

De rechtsbackpositie is nog niet vergeven in Oranje. Daryl Janmaat lijkt te eerste keus, maar daarachter dingt een groep spelers naar een plaats in de WK-selectie. Onder hen ook Paul Verhaegh.

De ervaren verdediger was de grootste verrassing in de formatie die Louis van Gaal het veld in stuurde tijdens de oefeninterland tegen Portugal. Zijn speeltijd bij Oranje bleef tot dusver beperkt tot een helft tegen de Portugezen.

Toch heeft Verhaegh het WK nog niet uit zijn hoofd gezet. "Dat is mijn droom", zo liet hij het Duitse Kicker optekenen. "Wanneer we met Augsburg zo goed blijven spelen, hoop ik in het vizier van bondscoach Louis van Gaal te blijven."

Met Augsburg presteert de Limburgse vleugelverdediger boven verwachting in de Bundesliga. Met zeventien speelronden achter de rug bezet Augsburg de achtste plaats op de ranglijst.

Die klassering staat in schril contrast met de voorzichtige seizoensprognose een half jaar geleden. Augsburg werd in Duitsland gezien als een van de kandidaten om het hoogste niveau te moeten verlaten. Ondanks de goede prestaties blijft de oorspronkelijke doelstelling gehandhaafd.

"Ons doel blijft lijfsbehoud", aldus Verhaegh. "We zijn niet goedgelovig, gaan geen gekke dingen doen. We willen van FC Augsburg een stabiele 1. Bundesliga-club maken. Het kan heel snel weer heel spannend worden."