Van der Vaart: "Iedereen moet in de spiegel kijken"

Rafael van der Vaart heeft bij Hamburger SV een tegenvallende eerste seizoenshelft achter de rug. Volgens de spelmaker ontbreekt binnen de spelersgroep de juiste mentaliteit. Coach Bert van Marwijk gaf onlangs al aan dat veel spelers er te makkelijk over denken.

Van der Vaart deelt die mening. "Elke speler moet in de spiegel kijken en zich afvragen of hij iedere dag het maximale voor de club geeft. Het ontbreekt ons aan een winnaarsmentaliteit", aldus de Nederlander tegen Bild.

Hamburger SV hervat de Bundesliga op zondag 26 januari tegen Schalke 04 (thuis). De ploeg van Van der Vaart en Van Marwijk staat na zeventien duels slechts veertiende. "Ik had verwacht dat we in mijn tweede seizoen hier konden meedoen om een Europees ticket. Maar daaraan hoeven we voorlopig niet te denken."

"Vroeger moest je als tegenstander vrezen voor een uitwedstrijd bij Hamburger SV. Maar nu..." Desondanks voelt Van der Vaart zich in Hamburg op zijn plek. Hij heeft er nog een contract tot medio 2015. "Ik wil graag blijven. Ik voel me hier prima en geld is voor mij geen reden om te vertrekken."