Van der Vaart loopt weer blessure op

Rafael van der Vaart is niet ongeschonden uit het duel met Bayern München gekomen. De middenvelder kreeg een tik tegen zijn knie. Van der Vaart speelde zaterdag met Hamburger SV tegen Bayern München, dat met 3-1 te sterk was.

Hoewel de middenvelder het duel uitspeelde, liep hij toch een blessure op. "Rond de middenlijn botste ik met Thiago", zegt Van der Vaart tegen Bild. "Mijn knie doet daarom nu behoorlijk pijn. Ik hoop dat het snel over is, want de wedstrijd tegen Mainz komt eraan en die komt misschien in gevaar." Die Rothosen spelen komende zaterdag tegen FSV Mainz 05 en het is nog onduidelijk of Van der Vaart kan meespelen.

Toch heeft de Oranje-international goede hoop. "Anders had ik niet 93 minuten kunnen meedoen, maar wie weet....", vervolgt hij zijn verhaal. Van der Vaart zit momenteel in een moeilijke periode. De vriendin van de linkspoot kreeg onlangs een miskraam, iets wat uiteraard hard aankwam in huize Van der Vaart.

Nu de oud-Ajacied weer kan voetballen, zorgt dat in elk geval voor enige afleiding. "Het was fijn om weer op het veld te staan. Het spelen van voetbalwedstrijden helpt me", besluit de middenvelder, die tegen Bayern zijn rentree maakte na een enkelblessure.