[PDC WK] Whitlock en Wright naar kwartfinale

Na het middagprogramma van vandaag was Alexandra Palace weer lekker opgewarmd en zat men klaar voor alweer een lekkere avond darts. Kerst is voorbij en het publiek had klaarblijkelijk nog niet genoeg alcohol op en hoste de hele avond vrolijk mee. Wie tussen al dat leuks nog op het podium keek kon daar The Wizard in actie zien tegen Kevin Painter. Ook Michael Smith (de darter die in de tweede ronde titelfavoriet Phil Taylor naar huis gooide) moest het opnemen tegen Peter Wright. De avond werd afgesloten met niemand minder dan Raymond van Barneveld tegen Mark Webster. Hieronder vind je de uitslagen.

Derde ronde: Simin Whitlock (4) 4 - 0 Kevin Painter (13)

Simon Whitlock is zonder setverlies doorgedrongen tot de kwartfinale van het PDC World Darts Championship. The Wizard leek aanvankelijk een zware kluif te krijgen aan Kevin Painter, maar dat bleek niet terecht. In een hoogstaande eerste set liet hij geen spaan heel van The Artist, om vervolgens scorend het verschil te maken: 4-0. In de kwartfinale wacht nu morgenavond Ian White, die eerder Richie Burnett opzij schoof.

Derde ronde: Michael Smith (32) 3 - 4 Peter Wright

Ook Peter Wright heeft met een  hoog niveau de kwartfinale bereikt. De Schot speelde de gehele partij met een hoog gemiddelde van 105 per beurt, maar kreeg Michael Smith maar niet van zich afgeschud, doordat deze de dubbels beter vond. Beide darters hielden elkaar goed in evenwicht waardoor de wedstrijd uiteindelijk beslist werd in de vijfde set. In de kwartfinale wacht zondag Wes Newton.

Later vanavond volgt nog de derde ronde partij tussen Raymond van Barneveld en Mark Webster.