Andy Schleck zet in op terugkeer naar wereldtop

Andy Schleck heeft goede hoop dat hij in 2014 weer terugkeert aan de top van het mondiale wielrennen. De Luxemburger is vol vertrouwen nu hij blessurevrij is en herenigd met broer Fränk. "Het is een nieuwe start, met een nieuw team", zegt Schleck tegen Cyclingnews over Trek. "Dat Fränk terugkeert is natuurlijk belangrijk voor mij."

Schleck wil na twee rampjaren niet te hoog van de toren blazen. "Iedereen die mij kent, weet wat ik kan. Ik heb grote ambities, maar na de afgelopen twee jaar wil ik niet zeggen dat ik Luik-Bastenaken-Luik ga winnen. Ik wil eerst mijn goede vorm terugkrijgen en daarna zien we wel."

De 28-jarige Schleck zegt zich eerst te concentreren op de voorjaarsklassiekers in de Ardennen. "En daarna ga ik me focussen op een goede Tour de France. Momenteel kan ik pijnvrij rijden en voel ik me goed."

De afgelopen twee jaar kon Schleck weinig indruk maken. Geteisterd door blessureleed moest hij vorig jaar zomer de Tour missen. Eenmaal terug was Schleck geen schim van de renner die de jaren daarvoor indruk maakte. De twintigste plaats in het eindklassement van de recentste Ronde van Frankrijk was zijn belangrijke wapenfeit.

Schleck eindigde driemaal als tweede in de Tour de France. Door de dopingschorsing van Alberto Contador mocht de klimmer de eindzege van 2010 op zijn naam schrijven.