Moyes houdt geloof in titelprolongatie

De start van David Moyes bij Manchester United is niet om over naar huis te schrijven. Donderdag ontsnapten The Mancunians aan een deceptie bij Hull City. United toonde karakter en vocht zich terug na een 2-0 achterstand in Hull.

Dankzij doelpunten van Chris Smalling, Wayne Rooney, en een eigen treffer van James Chester gingen de bezoekers alsnog met de drie punten aan de haal. Na afloop besefte Moyes dat zijn team door het oog van de naald is gekropen. "Het is een fantastische resultaat, wanneer je zo terugkomt van een 2-0 achterstand", stak hij van wal ten overstaan van BBC Sport.

De Schotse oefenmeester rekende na de 2-0 niet meer op een positief besluit van Boxing Day. "Ik dacht toen dat het een lange, zware terugreis naar Manchester zou worden. Gelukkig wisten mijn spelers de score alsnog om te draaien, zoals ze dat al vaker hebben gedaan."

Met de zevende plek na achttien speelronden in de Premier League kan Moyes onmogelijk tevreden zijn. Vorig seizoen kroonde United zich onder leiding van Sir Alex Ferguson nog tot kampioen van Engeland. Moyes weigert titelprolongatie uit zijn hoofd te zetten.

De achterstand op koploper Arsenal bedraagt momenteel acht punten. "We blijven proberen dat gat zo klein mogelijk te maken. Er is nog een lange weg te gaan in de competitie en we moeten punten blijven verzamelen. Er is nog veel werk voor de boeg, maar we blijven aan de gang. In mijn ogen kunnen wij iedereen in de top aan."

De overwinning op Hull betekende de derde zege op rij voor de regerend landskampioen. Met Kerst kan de club buigen op uitstekende cijfers. Van de laatste achttien duels op Boxing Day werden er zeventien in winst omgezet.