Robben: "Begrijp niet dat ik niet heb gewonnen"

Arjen Robben werd dinsdag niet verkozen tot Sportman van het Jaar. De award ging naar turnkampioen Epke Zonderland. De aanvaller van Bayern München had graag verkozen geworden tot Sportman van het Jaar.

"Ik begrijp niet dat ik niet heb gewonnen, want iedereen die ik hier tegenkwam, zei dat hij op mij had gestemd", zegt Robben in het Algemeen Dagblad. De stem van de Nederlandse topsporters telde voor vijftig procent, de overige vijftig procent werd bepaald door de vakjury.

"Ik ben een sportman, dus ik wil altijd winnen. Maar ik was al trots op mijn nominatie. Dat is toch een blijk van waardering. Ik had het erg naar mijn zin tussen de mensen uit de andere sporten", aldus Robben.

Volgend jaar hoopt de aanvaller weer als genomineerde aanwezig te zijn op het gala. "Laten we hopen dat we het met het Nederlands elftal volgend jaar goed doen bij het WK. Dan verdienen we misschien een nominatie."

Robben was genomineed vanwege zijn rol in het succesjaar van Bayern München. Met de Duitse club won hij de Champions League, de landstitel en de Duitse beker.