Advocaat: "Zeven spelers uit opleiding"

Dick Advocaat maakte zijn ploeg een groot compliment na afloop van het duel met PAOK Saloniki. De coach was onder de indruk van de prestatie van zijn 'jonkies'.

Omdat alleen nog de groepswinst op het spel stond, koos Advocaat voor veel jonge spelers in Griekenland. "We hebben heel goed en georganiseerd gespeeld. We hadden eigenlijk moeten winnen en ik denk dat we dat ook verdiend hadden", aldus de coach tegen RTL 7.

"PAOK viel misschien wat tegen, maar dat kwam ook omdat wij goed waren", vervolgt de coach. "We hadden op een bepaald moment zeven spelers uit de eigen opleiding rondlopen. Dat is ook de moeite van het vermelden waard."

"Het is jammer dat je in de laatste seconden een goal weggeeft. Dat gebeurt ons wel vaker en daar zullen we scherper op moeten zijn. Dat heeft met concentratie te maken. Die bal valt precies voor de tegenstander en dat mag natuurlijk niet."

Advocaat wilde geen specifieke spelers eruit pikken. "Nee, ik ga geen namen noemen. Maar een groot aantal spelers heeft bevestigd dat ze erbij horen. Dat ze in deze omstandigheden overeind bleven zegt wel wat. Het is heel moeilijk om hier te winnen en dat bleek wel. Het team verdient een groot compliment."

Deze prestatie heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor de 'normale' basiself. "Die ploeg draait ook gewoon goed en gaat weer wedstrijden winnen. Maar het is goed dat er concurrentie is binnen de ploeg. Dat wordt erg belangrijk later in het seizoen."