Fallout 4 bestaat na de teaserramp

Het bestaan, de setting en het plot van Fallout 4 is weer eens bevestigd door enkele gelekte documenten die website Kotaku in handen heeft gekregen.

Al wordt de titel nergens genoemd in de documenten, de casting director is dezelfde van twee eerdere projecten: Dishonored en The Elder Scrolls V: Skyrim. Het script refereert naar locaties die in eerdere Fallout-games verschenen en de catchline "war never changes" zit er ook in. De speler gebruikt deze woorden dit keer, nadat hij uit een vooral koude, cryogene slaap ontwaakt.

Het script introduceert Preston Garvey, die de speler vraagt een fusiekern op te halen uit een museum in de Commonwealth. Andere personages die genoemd worden zijn een radio DJ Travis Miles en Sturges, een technicus. De setting is, zoals al eerder in geruchten voorkwam, Boston.

Bethesda geeft geen commentaar. Al zouden de documenten echt zijn, we weten niet of het allemaal in de game voor gaat komen. Wij wachten ook weer in een cryogene slaap tot er meer nieuws is over Fallout 4.

Fallout 3