Noorse biatleten grijpen zege

Bij de World Cup biatlon in Hochfilzen hebben de Noorse mannen de estafette gewonnen. In Oostenrijk was het lang spannend om de overwinning, maar aan het eind trokken de Noren aan het langste eind.

Noorwegen had zijn zwakste biatleet aan het begin gezet. Vetle Sjåstad Christiansen verprutste zijn tweede schietbeurt en gaf slechts als tiende het stokje over. De eerste positie was dankzij Alexis Boeuf voor de Fransen, gevolgd door Duitsland. De tweede Noorse loper deed het een stuk beter. Ole Einar Bjørndalen maakte indruk en bracht Noorwegen mede door sterk schieten naar de leiding. Schlemiel van de tweede lopers was de Fransman Jean-Guillaume Beatrix. Bij het staand schieten mistte hij maar liefst vijf keer, waardoor hij twee strafrondes moest lopen en Frankrijk zo goed als kansloos was.

Tarjei Bø was de derde Noor die de 7.5 kilometer af mocht leggen. Hij deed het, ondanks een moeizame tweede schietbeurt, naar behoren en kon vooraan de wedstrijd blijven. De wissel ging gelijktijdig met Rusland, die dankzij Anton Shipulin hun tweede plek vast konden houden. Slotloper voor de Noren was Emil Hegle Svendsen, hij ging de strijd aan met de Rus Dmitriy Malyshko. Dit was echter van korte duur, want al bij de eerste schietbeurt moest Malyshko drie extra patronen gebruiken. Doordat Svendsen totaal slechts één schijft mistte kon hij relatief onbedreigd naar de overwinning skiën. Dankzij een fantastisch optreden van Fredrik Lindström en Carl Johan Bergman werden de Zweden verrassend tweede, voor Rusland.