Duitse rodelzeges in Whistler

Tijdens de World Cup rodelen in het Canadese Whistler heeft het Duitse team twee overwinningen bij kunnen schrijven. In de dubbels waren Tobias Wendl en Tobias Arlt de besten, bij de mannen ging Felix Loch met de zege aan de haal.

Bij de mannen ging Loch na de eerste run al direct aan de leiding. Alleen zijn landgenoten Andi Langenhan en David Möller konden enigszins in de buurt blijven. In de tweede run vielen Langenhan en Möller tegen, maar Loch kon zijn eerste positie wel vasthouden. De tweede plaats ging zeer verrassend naar de Amerikaan Chris Mazdzer, die daarmee dichtbij de eerste Amerikaanse World Cup-overwinning in ruim zestien jaar kwam. Derde werd de Italiaan Dominik Fischnaller.

De dubbels op de olympische baan van 2010 werden opnieuw gedomineerd door de Duitsers. Na de eerste run gingen Wendl en Arlt al aan kop, maar Toni Eggert en Sascha Benecken waren niet ver weg. In de tweede run waren Eggert en Benecken sneller, maar ze bleven op acht honderdsten van hun concurrenten steken. Wendl en Arlt konden een jubileum vieren, het was hun twintigste overwinning in de World Cup.