Del Bosque niet ontevreden met Oranje

Vicente Del Bosque is positief over de WK-loting van Spanje. De titelverdediger is onder meer ingedeeld bij het Nederlands elftal. Beide finalisten van 2010 spelen op 13 juni hun eerste groepswedstrijd tegen elkaar.

"Ik zei voor de loting al dat ik zeker wist dat we Nederland weer zouden treffen en ik heb gelijk gekregen", reageerde Del Bosque tegenover het Spaanse televisiestation Cuatro"Nederland is veranderd, maar ze hebben nog steeds spelers als Arjen Robben, Robin van Persie en Rafael van der Vaart", ging de Spaanse bondscoach verder.

"Australië is ook een pittige tegenstander, net als Chili. Ze spelen met druk vooruit en hebben een paar ervaren spelers." Del Bosque beseft dat zijn elftal er meteen moet staan, want de nummer twee in de poule kan in de tweede ronde gastland Brazilië tegenkomen. "In groep A zal Brazilië waarschijnlijk eerste worden, dus we moeten het goed doen."

Vanuit Australië werd minder positief gereageerd op de loting. "Dit is een enorm zware groep. We zijn een jong team en op een WK speel je tegen de beste landen ter wereld. Wij spelen tegen de allerbesten", sprak bondscoach Ange Postecoglou tegen Goal.

Jorge Sampaoli, de Argentijnse trainer van Chili, lijkt er meer vertrouwen in te hebben. "We moeten spelen zoals we willen spelen. We hebben ons gekwalificeerd met een bepaalde speelstijl en die moeten we ook op het WK uitdragen. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijden tegen Spanje en Nederland."