Van Hooijdonk over de loting

Ook Pierre van Hooijdonk heeft zijn licht laten schijnen over de WK loting. De ex-spits noemde de uitkomst gunstig voor Oranje.

"De loting had misschien iets beter gekund, maar zeker ook een stuk slechter.Spanje is uiteraard lastig, maar Nederland is het aan zijn stand verplicht om Australië en Chili achter zich te houden. Ik reken Oranje niet tot de topfavorieten, maar wel tot de groep die daar kort achter zit. Dat geldt voor Australië en Chili zeker niet. Natuurlijk moet je respect hebben voor die tegenstanders, maar ik vind wel dat je moet durven uitspreken dat je in elk geval beter bent dan die twee ploegen," aldus de ex-international.

Voor de tweede ronde is Van Hooijdonk wel bang. Want de nummer twee in de poule komt tegen de nummer 1 uit poule A, kans is groot dat dat Brazilië wordt. "En het enige land dat Brazilië in Brazilië kan verslaan is Duitsland. Dat betekent dat je tegen Spanje tenminste gelijk moet spelen. Een lastig karwei, maar zeker niet onmogelijk. Nogmaals: ik heb een redelijk goed gevoel overgehouden aan de loting van Oranje."

Verder denkt Pi-Air dat België en Frankrijk blij zijn en Italië en Engeland niet.