FOK! wat een weer... Onrustig

Goedemorgen! Na de storm van gisteren komt de atmosfeer ook vandaag nog niet tot rust. Met name vanochtend en een deel van de middag staat er langs de kust nog een harde tot stormachtige wind met kans op zware windstoten. Ook in het binnenland waait het met windkracht 5 tot 6 nog lekker door. Verder worden de gevolgen van het hoge water nu langzaam duidelijk. De piek daarvan vond vannacht plaats en vanmiddag moet het water dan langzaam weer gaan zakken.

De dag van gisteren verliep eigenlijk zoals ik verwacht had. De hoogste windstoot had Stavoren met 137 km/u. De beloofde buienlijn was inderdaad zeer actief met op veel plaatsen toch wel pittig onweer en flink wat hagel. In het zuiden viel het met die buien wel mee. Na het koufront begon er koudere lucht binnen te stromen en zakte de temperatuur. De buien bleven echter.

Vanmiddag blijven er een aantal (winterse) buien vallen en onweer is daarbij niet uitgesloten. In het noorden blijven de zware windstoten nog tot de avond aanhouden. Aan het einde van de dag moet de noordwestenwind dan langzaam in kracht gaan afnemen. De middagtemperatuur ligt rond de 5 graden, maar in buien iets lager. 

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Storm1
Chanty had een stormachtig uitzicht richting Scheveningen. Deze foto maakte ze vanaf de 36e verdieping. Hoog hoor!

 ZoJor
Een prachtige zonsopkomst in afwachting van de storm. Joran-Joran maakte dit kleurijke plaatje tussen Stompwijk en Zoeterwoude.

Zonso
Ook in Hank was de zonsopkomst bijzonder mooi. Bjorn is de fotograaf van dienst.

 ZonsoDUm
Ook Dumpiej was van de partij om de zon te begroeten.

PanDJS
Bij DJMO was de bewolking inmiddels al toegenomen. (Klik)