[Ligue 1] PSG heeft weinig moeite met Lyon

Paris Saint-Germain heeft met ruime cijfers gewonnen van Olympique Lyon. Zlatan Ibrahimovic stal de show en scoorde twee keer.

Paris Saint-Germain had al 25 wedstrijden op rij niet verloren. Olympique Lyon wist dus dat het een zware avond tegemoet ging in Parc des Princes. De Franse middenmoter bood voetballend goed tegenstand, maar kon een achterstand niet voorkomen. Na 36 minuten was het raak voor de thuisploeg. Edinson Cavani kopte raak uit een hoekschop van Lucas Moura. Gourcuff stond nog op de lijn maar kon een doelpunt niet voorkomen.

PSG wist de voorsprong nog voor rust te verdubbelen. Doelman Rémy Vercoutre haalde Cavani neer in de zestien en veroorzaakte op die manier een strafschop. Voor Zlatan Ibrahimovic was het een koud kunstje om zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. Hij deed dat met een 'Panenka'.

Ook in het tweede bedrijf was PSG de betere ploeg. Het verschil in kwaliteit werd ook in doelpunten uitgedrukt. Thiago Silva kopte na een uur spelen de 3-0 binnen. Met nog een half uur te gaan was de overwinning al binnen voor de koploper van de Ligue 1. De eindstand werd bepaald door Ibrahimovic. De Zweedse spits scoorde opnieuw vanaf elf meter en zette PSG op een 4-0 voorsprong.

Door de overwinning komt PSG op 37 punten. De ploeg van Laurent Blanc heeft na vijftien wedstrijden 37 punten, vier meer dan OSC Lille.