[JL] Dordrecht redt punt in Volendam

FC Dordrecht heeft zondag in de Jupiler League niet weten te winnen bij FC Volendam: 2-2. Erixon Danson en Paul Gladon redden een punt voor de koploper, nadat Volendam na 73 minuten op een 2-0 voorsprong was gekomen. Jeffrey Fortes (Dordrecht) en Henny Schilder (Volendam) moesten in het laatste kwartier allebei met rood naar de kant.

Tom Overtoom en Ludcinio Marengo zetten de Noord-Hollanders tussen de 68e en 73e minuut op voorsprong. Overtoom liet op een 2-1 stand na via een strafschop de voorsprong te vergrootten. Doelman Warner Hahn, die naar Feyenoord vertrekt, keerde de poging.

Dordrecht heeft acht punten voorsprong op concurrenten Sparta Rotterdam en Willem II. FC Eindhoven kan maandag op bezoek bij Jong PSV de tweede positie veroveren en op zeven punten van Dordrecht komen. Volendam heeft veertien punten minder dan de koploper en staat negende.