Druk op Barcelona in Bilbao

FC Barcelona zal vanavond in Bilbao proberen om alle tekenen van een eventuele crisis van zich af te spelen. Hoewel de Catalanen zelfs bij een verlies nog bovenaan de ranglijst in de Primera División staan, heeft het spel van de afgelopen weken volgens zowel de media als de fans te wensen overgelaten.

Afgelopen dinsdag liep Blaugrana tegen Ajax tegen een nederlaag op die de ploeg een flinke dreun heeft gegeven. Bij puntverlies in San Mamés vanavond zullen volgens de Spaanse voetbalkrant Marca alle alarmbellen afgaan bij de club uit Catalonië.

Puntverlies in Baskenland zou niet eens verwonderlijk zijn, aangezien Barcelona slechts 22 keer wist te winnen van de 82 keer dat het op bezoek ging bij Athletic Bilbao. In de afgelopen twee seizoenen eindigde deze wedstrijd dan ook twee keer in gelijkspel.

De regerend kampioen kent naast de slechte cijfers in uitwedstrijden tegen Athletic ook nog een overvolle ziekenboeg. Naast sterspeler Messi moet de club Carlos Puyol, Adriano en doelman Victor Valdés missen. Ook Dani Alves is niet op tijd hersteld voor het duel van vanavond, net als Cristian Tello en Jordi Alba.

Door de vele blessures voelde trainer Tata Martino zich genoodzaakt om Patric op te roepen, een verdediger die gisteren nog bij Barcelona B op de bank zat in de Segunda División. Ook Adama Traoré, die vorige week debuteerde tegen Granada, maakt zijn opwachting in Bilbao.

Barcelona staat met veertig punten en één wedstrijd minder gespeeld op gelijke hoogte met Atletico Madrid, maar heeft een beter doelsaldo dan de medekoploper. Aartsrivaal Real Madrid won gisteren met 4-0 thuis van Valladolid en verkleinde de achterstand op de nummer één tijdelijk met drie punten.