[PL] Spurs en United remiseren in amusant duel

Tottenham Hotspur en Manchester United zijn zondag in een amusant treffen een remise overeengekomen. Het werd op White Hart Lane 2-2. De Londenaren kwamen via Kyle Walker en Sandro tweemaal op voorsprong, maar beide keren kwamen de bezoekers via Wayne Rooney terug. Door de remise handhaafden United en Spurs zich respectievelijk op de achtste en negende plaats.

United speelde zonder Nederlandse inbreng. Robin van Persie ontbrak door een blessure, terwijl Alexander Büttner niet in de selectie was opgenomen. Bij de Spurs hadden drie Belgen met een verleden in de Eredivisie een basisplaats: Nacer Chadli, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé.

Walker bracht de Spurs na achttien minuten op voorsprong. De rechtsback mikte een vrije trap onder de opspringende United-muur door en liet doelman David de Gea kansloos. Lang kon Walker niet van zijn treffer genieten. Middels een verdedigingsfout stelde hij Rooney in staat de gelijkmaker te produceren.

In de tweede helft namen de Spurs door een fabuleuze treffer van Sandro opnieuw een voorsprong. De Braziliaanse middenvelder draaide zich vrij en schoot de bal snoeihard in de bovenhoek. Een minuut later stond het alweer gelijk. Doelman Hugo Lloris vloerde Danny Welbeck, waarna Rooney de penalty binnenschoot.