[Serie A] De Jong en Emanuelson winnen met Milan

AC Milan heeft zondag een uitzege geboekt bij Catania. De Milanezen zegevierden met 3-1. De thuisploeg kwam na negentien minuten op voorsprong via Lucas Nahuel Castro, maar door goals van achtereenvolgens Riccardo Montolivo, Mario Balotelli en Kaka stelden de bezoekers orde op zaken. Urby Emanuelson, die de assist bij de 1-1 leverde, speelde net als Nigel de Jong negentig minuten mee.

In de 64e minuut werd Catania tot een tiental gereduceerd na rood voor Panagiotis Tachtsidis. Even daarvoor had Balotelli de 1-2 gemaakt. Door de zege steeg Milan van de dertiende naar de negende plaats, met zeventien punten uit veertien duels.

Volgende week woensdag speelt de ploeg van coach Massimiliano Allegri een cruciaal duel tegen Ajax. Milan heeft aan een gelijkspel genoeg om de achtste finale van de Champions League te bereiken.