ArenA doet onderzoek naar gevallen Ajaxfan

De Amsterdam ArenA kijkt naar de veiligheidssituatie in het stadion naar aanleiding van het ongeval met een Ajaxsupporter dinsdagavond. Tijdens de wedstrijd Ajax - FC Barcelona viel een man van de tribune.

Directeur van het stadion Henk Markerink laat woensdag weten dat onder meer wordt gekeken naar camerabeelden. Ook wordt met getuigen gesproken. In samenspraak met Ajax beslist de ArenA uiteindelijk of extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn.

De supporter viel vanaf de eerste ring zo'n vier meter naar beneden en kwam terecht in de betonnen gracht rondom het veld. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen aan zijn hoofd naar een ziekenhuis gebracht. De gracht moet voorkomen dat supporters het veld op kunnen komen.

Het hek op de tribune is 1,10 meter hoog en voldoet aan alle veiligheidseisen, aldus Markerink. "Het kan aangepast worden, zo kan er bijvoorbeeld een hogere glazen wand geplaatst worden", zo stelt de directeur. "Maar dan krijgen we waarschijnlijk klachten in verband met het zicht."

De politie liet eerder woensdag weten dat de situatie van de man onveranderd is.