Fans PEC plakken naam fraudeverdachte af op tribune

PEC Zwolle-supporters hebben de naam van oud-verdediger Klaas Drost afgeplakt in het stadion van de club. Dat deden ze omdat de inmiddels 60-jarige oud-speler dinsdag werd opgepakt op verdenking van fraude met persoonsgebonden budgetten. Drost, die zestien jaar voor de Overijsselse club speelde, is een van de vier oud-spelers die een tribune in het IJsseldeltastadion naar zich vernoemd kreeg.

Groep Z-038, de harde kern van de Zwolse aanhang, plaatste dinsdagavond laat foto's op Twitter van de afgeplakte naam. '"Klaas Drost is de tribunenaam onwaardig", schrijven de fans. "Hopelijk doet de club hier iets mee. Wij zijn al begonnen. Klaas heeft veel betekend voor PEC, maar zo ga je niet met mensen om."

Drost en zijn vrouw werden dinsdag opgepakt omdat zij voor miljoenen fraude zouden hebben gepleegd met persoonsgebonden budgetten (pgb's). Het bedrijf van het tweetal biedt hulp aan mensen met autisme en psychische en psychiatrische problemen. Ze zouden echter meer geld uit de persoonsgebonden budgetten hebben gekregen dan aan hulp werd geboden.

PEC Zwolle beraadt zich nog op een reactie, liet algemeen directeur Edward van Wonderen woensdag in De Stentor weten. "We hebben er vanmiddag intern overleg over. We willen in alle rust en zorgvuldigheid onze gedachten over de zaak laten gaan."