Kasimpasa blij met aanwinsten uit Nederland

De Turkse club Kasimpasa doet het uitstekend in de Süper Lig. De ploeg staat na tien speelronden op de tweede plek. Kasimpasa trok deze zomer een aantal spelers aan met een Nederlandse achtergrond. Zo kwamen Ryan Donk (Club Brugge), Ryan Babel (Ajax) en Sanharib Malki (Roda JC) kwamen naar de subtopper, die getraind wordt door Shota Arveladze (ex-Ajax en -AZ).

Kasimpasa staat na vier zeges op rij op de tweede plek, vier punten achter koploper Fenerbahçe. Assistent-trainer Jan Nederburgh is blij met de inbreng van de aanwinsten. "Het staat allemaal heel dichtbij elkaar. Voor dit seizoen hebben we veel mutaties gehad, doorgeselecteerd. Kasimpasa is ambitieus en wil gestaag naar de top", aldus Nederburgh tegen Voetbal International.

"Met Donk en Babel zijn we er enorm op vooruit zijn gegaan. Donk is een heel atletische verdediger, een jongen met een goede inspeelpass en snelheid. Zo iemand misten we vorig seizoen. Indien negentig minuten gefocust is Donk een topverdediger", vervolgt hij zijn verhaal. "En van Babel gaat veel dreiging uit. Hij maakt acties naar de goal en weet altijd minimaal twee tegenstanders bezig te houden; hierdoor creëren we elders op het veld een man-meersituatie."

De Syriër Malki weet in Turkije nog niet zo makkelijk het doel te vinden als in de Eredivisie, weet ook Nederburgh. "Qua productiviteit blijft Malki nog wat achter op zijn gemiddelde in Nederland. Maar voorin is hij voor iedere tegenstander een heuse stoorzender. Onze grootste plus is dat we voorin veel sterker zijn. Kasimpasa maakt nu ook veel meer goals dan vorig seizoen. Waartoe dit kan leiden? De topvier is niet reëel, maar in de subtop moet Kasimpasa wel kunnen meedraaien."