Spurs bekritiseerd door FIFA na botsing Lloris

Tottenham Hotspur heeft stevige kritiek van de FIFA gekregen voor de manier waarop is omgesprongen met Hugo Lloris. De doelman raakte zondag even buiten bewustzijn na een botsing met Romelu Lukaku van Everton. Desondanks liet trainer André Villas-Boas de Fransman na een lange blessurebehandeling de wedstrijd uitspelen.

Hoewel Lloris graag in het veld wilde blijven staan, had hij volgens de FIFA tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. "Een wissel was noodzakelijk", meent Jiri Dvorak, hoofd van de medische afdeling van de wereldvoetbalbond. "Het feit dat de knie van zijn tegenstander moest worden behandeld met ijs bewijst hoe hard de klap is geweest."

Dvorak vindt dat Villas-Boas de situatie totaal verkeerd heeft ingeschat. "Er bestond een kans van 99 procent dat hij aan de botsing een hersenschudding zou overhouden." Headway, een Britse liefdadigheidsinstelling voor mensen met hersenschade, is het met de Tsjech eens en noemt de keuze om Lloris niet te wisselen 'onverantwoord.'

Na de botsing in de 78e minuut hield Lloris zijn doel overigens keurig schoon. De wedstrijd eindigde in 0-0.