Lid Pussy Riot naar ander strafkamp

Zangeres Nadezjda Tolokonnikova van de Russische punkband Pussy Riot wordt overgebracht naar een ander strafkamp. Dat heeft het Russische persbureau Interfax zaterdag gemeld. Eerder deze week had de man van Tolokonnikova geklaagd dat hij geen contact met zijn vrouw kon krijgen.

Volgens de Federale Penitentiaire Dienst wordt de familie uiterlijk tien dagen nadat Tolokonnikova in de nieuwe strafkolonie is aangekomen op de hoogte gesteld. Tolokonnikova ging in september in hongerstaking uit protest tegen de omstandigheden in de gevangenis. Half oktober werd bekend dat ze naar een andere gevangenis zou worden gebracht.

Twee jaar geleden werden Tolokonnikova en medebandlid Maria Alechina - en in eerste instantie ook Jekaterina Samoetsevitsj - tot twee jaar strafkamp veroordeeld, omdat zij in de belangrijkste kathedraal van Moskou een protestlied tegen Vladimir Poetin ten gehore hadden gebracht. Samoetsevitsj kreeg in hoger beroep een voorwaardelijke straf en haar bleef dus het strafkamp bespaard.