Hülkenberg blijft mogelijk toch bij Sauber

Nico Hülkenberg sluit niet uit dat hij toch bij Sauber blijft. De Duitse Formule 1-coureur leek eerder dit jaar vanwege achterstallig loon de Zwitsers na dit jaar de rug toe te keren, maar lijkt nu tegenover ZDF terug te komen op zijn eerdere woorden.

Hülkenberg wordt al langere tijd aan meerdere teams gelinkt en de Duitser richtte na het wegvallen van Ferrari zijn pijlen op Lotus. Ook Force India zou in de running zijn, terwijl McLaren afviel omdat hij te lang en te zwaar voor de Britse renstal zou zijn.

"Het is niet uitgesloten dat ik bij Sauber blijf, want het team doet het op het moment erg goed." Hülkenberg doelt hiermee op zijn vierde plaats in Zuid-Korea en een zesde stek in Japan. In Zuid-Korea zou hij zelfs van Sauber nog een aanbod hebben gekregen om langer te blijven, maar dat vond hij te magertjes.

Het is voor Hülkenberg nog even afwachten bij welk team hij in 2014 terecht kan, ondanks dat hij voor het eind van deze maand alles rond hoopte te hebben, iets wat in de F1 tijd kost. "Ik ben echter positief gestemd en ben er zeker van dat ik goed terecht zal komen. Het is niet zo rechtdoorzee als het klinkt, want er spelen af en toe ook allerlei politieke belangen mee." Zo is Lotus nog bezig met het afronden van de deal met Quantum Motorsport, eerder bekend onder de naam Infinity Racing. Hülkenberg staat bovenaan de lijst, maar ketst de deal af, dan komen Pastor Maldonado en Felipe Massa in beeld.