FOK!filmtip van de dag: Moby Dick (1956)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Moby Dick

Wat is er beter dan op de zondagmiddag met kat, hond of goudvis op schoot naar een fijne film op de televisie te kijken? Ook vanmiddag hebben we weer een fijne film voor jullie in de aanbieding als FOK!filmtip van de dag. Op Canvas is om 14.00 uur de epische avonturenfilm Moby Dick van de legendarische regisseur John Huston te zien.

Ahab
Ahab

From the immortal adventure classic...of whaling men, their ships, and the sea!

Niemand minder dan Ray Bradbury schreef het scenario voor deze spannende avonturenfilm, gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Herman Melville. Richard Basehart is Ishmael, een jonge man die graag op walvissen wil jagen. Ondanks alle indianenverhalen over een gestoorde kapitein en zijn rivaal, een witte potvis genaamd Moby Dick, besluit Ishmael om zich aan te sluiten bij de bemanning van het schip de Pequod, het schip van kapitein Ahab. De eerste dagen zien ze de kapitein niet, maar zodra ze Ahab hebben leren kennen merken ze dat alle woeste verhalen toch waar blijken te zijn. Kapitein Ahab verloor ooit zijn been aan de potvis en heeft sindsdien nog maar één doel voor ogen. De dood van Moby Dick.

Moby Dick is boos
Moby Dick is boos

Moby Dick is een prachtige film, met Gregory Peck, Richard Basehart en Leo Genn in de belangrijkste rollen. De film werd in 1954 al opgenomen maar door allerlei omstandigheden zou het nog twee jaar duren voor de spektakelfilm op het witte doek te zien was.

Moby Dick 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!