Reddingsboei voor renners Vacansoleil

De renners van Vacansoleil die nog geen ploeg hebben gevonden voor volgend seizoen, kunnen hun wielercarrière mogelijk toch vervolgen. Ploegleider Hilaire van der Schueren heeft met het Waalse bedrijf Wanty een sponsor gevonden voor een nieuw te vormen procontinentale formatie, laat hij weten aan de NOS.

Van der Schueren liep al een tijd rond met het idee om een nieuw team op poten te zetten. Dinsdagochtend werden de papieren overhandigd aan de UCI. Vacansoleil stopt na dit seizoen als sponsor en vond geen gegadigde om de World Tourlicentie over te nemen. De nieuwe ploeg van Van der Schueren gaat uitkomen op het tweede niveau.

Met de Belg Björn Leukemans is de eerste renner al vastgelegd. Mogelijk volgt ook een aantal Nederlanders. "Ik weet niet hoever Johnny Hoogerland is", zegt Van der Schueren. "Hij was in gesprek met Alonso, Astana en Lampre. Maar Johnny gaat me na aan het hart. Ik spreek hem morgen."

Met Kenny van Hummel is nog geen contact geweest. "Hij had al een overeenkomst met Alonso", verwijst Van der Schueren naar de mislukte overname van Euskaltel. Twintig van de 29 Vacansoleilrenners hebben nog geen nieuwe ploeg. "Maar pas op", waarschuwt de markante Belg. "Ik kan niet iedereen meenemen."