Treinbrand Olst geblust, herstel duurt hele dag

De brand in een trein bij Olst is geblust. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel ligt het treinverkeer tussen Deventer en Zwolle nog de hele dag plat, laat een woordvoerder van de NS weten. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.

Het vuur ontstond rond 08.30 uur in de intercity richting Roosendaal. Op dat moment zaten er enkele honderden mensen in de trein. Een precies aantal kan de woordvoerder niet noemen, maar volgens haar was sprake van een volle trein.

De trein werd na ontdekking even voor station Olst stilgezet. De reizigers zijn daarna geëvacueerd en moesten lopend verder naar het station. Daar zijn ze met bussen verder gebracht.

De brandweer was met groot materieel uitgerukt. Het vuur zorgde korte tijd voor grote rookontwikkeling. Omwonenden werd aangeraden om ramen en deuren te sluiten. Volgens de politie zijn er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. De bewuste trein zou al technische problemen hebben gehad op station Zwolle. De NS kan daar niets over zeggen. Hoe groot de schade is, wist de woordvoerder ook niet.

Het treinverkeer ligt naar verwachting nog de hele dag stil. Er is onder meer schade aan spoor en bovenleiding. Ook moet de trein weggesleept worden.

Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur. Omreizen kan het best via Utrecht Centraal of Amersfoort.