Het Bombardement maakt kans op NFF Publieksprijs

Het Bombardement, Daglicht en De Marathon maken kans op het Gouden Kalf voor de Publieksprijs. Vanaf dit moment kan iedereen tot volgende week donderdag middernacht stemmen, onder meer via de site van het Nederlands Film Festival.

Deze drie films hebben bewezen een groot publiek aan te spreken, want ze behaalden binnen korte tijd de status van Gouden Film, voor honderdduizend bezoekers.

De keuze voor het oorlogsdrama Het Bombardement met Jan Smit is wellicht het opmerkelijkst, aangezien de film door de pers zeer matig werd ontvangen. Het publiek wist de film echter wel te vinden, en uiteindelijk werden ruim 111 duizend kaartjes verkocht. De film won in juli een prijs op het Stony Brook Film Festival in de Verenigde Staten.

De thriller Daglicht, met Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt, had na ruim een maand 123 duizend bezoekers getrokken. De komedie De Marathon, met Martin van Waardenberg, Stefan de Walle en Marcel Hensema, wist zelfs al binnen twee weken de honderdduizendste bezoeker te verwelkomen.

De makers van de winnende film ontvangen het Gouden Kalf voor de Publieksprijs tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 4 oktober in Utrecht. De uitreiking wordt via internet en op televisie live uitgezonden.

Het Bombardement, Daglicht en De Marathon zijn nog te zien tijdens deze 33e editie van het NFF, dat op 4 oktober de poorten sluit.


Het Bombardement maakt kans op NFF Publieksprijs (Foto: Novum)