[PL] Liverpool en Swansea delen punten

Liverpool heeft vanavond de koppositie in Engeland heroverd. De Reds verzuimden echter om een voorsprong van drie punten op Arsenal en Tottenham Hotspur te pakken; in Wales speelde de ploeg van Brendan Rodgers met 2-2 gelijk tegen Swansea City.

De eerste twee doelpunten vielen al vroeg in de wedstrijd. Shelvey zette Swansea in de tweede minuut op voorsprong, maar twee minuten later zat de gelijkmaker al tussen de palen via Daniel Sturridge. Ook bij het derde doelpunt speelde Shelvey een rol, maar dit keer in negatieve zin. De middenvelder van Swansea gaf de bal in de 36e minuut klunzig weg aan Victor Moses, die na een prima solo de 2-1 voor Liverpool op het bord zette.

Swansea zette echter flink druk en domineerde de rest van de wedstrijd. Dat leidde tot enkele kansjes en in de 64e minuut tot de gelijkmaker toen Michu na een slimme kopbal van Shelvey de bal achter Mignolet schoof. Swansea bleef daarna aanvallen en testte de Belgische doelman nog een aantal keer, maar kwam niet meer tot scoren.

Bij Swansea traden twee Nederlanders op. Michel Vorm stond zoals gebruikelijk in de basis, en Jonathan de Guzmán mocht na rust invallen voor Nathan Dyer. Het is Liverpools één na laatste duel zonder Luis Suárez. De Uruguayaan heeft al negen van de tien wedstrijden schorsing uitgezeten, nadat hij vorig seizoen Chelsea-verdediger Ivanovic had gebeten.