Massa: "Praat met Lotus en McLaren"

Felipe Massa heeft de Formule 1 na zijn gedwongen vertrek bij Ferrari nog niet uit zijn hoofd gezet. De Braziliaan wordt bij de Italiaanse renstal vervangen door Kimi Räikkönen die de afgelopen seizoenen voor Lotus heeft gereden.

Massa zou juist de omgekeerde weg kunnen bewandelen, maar zou ook terecht kunnen bij McLaren dat dit jaar Jenson Button en Sergio Perez als coureurs heeft. Zelfs een overstap naar Williams kan voor de Braziliaan niet helemaal uitgesloten worden, al praatte de vice-wereldkampioen van 2008 hier niet over met Globo Esporte.

Met Lotus lopen de gesprekken wel. "We zijn aan het onderhandelen. Lotus heeft dit jaar een competitieve auto, iets wat ik volgend jaar ook graag weer zou hebben. Lotus heeft bovendien een bijzondere band met Brazilië. We hebben inmiddels vele gesprekken met elkaar gevoerd, niet alleen over mij maar ook over hoe het team in de toekomst goede wagens kan blijven bouwen. Ik heb ook contact gehad met McLaren. Maar het is heel lastig te beoordelen of ik daar een kans maak. De gesprekken met Lotus verlopen in ieder geval erg goed."