Massa vertrekt bij Ferrari

Felipe Massa heeft bevestigd dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt bij Ferrari. De Braziliaan maakte het nieuws via Twitter wereldkundig. Het nieuws maakt de weg vrij voor de aankondiging van de terugkeer van Kimi Räikkönen.

Dat Massa zou vertrekken bij Ferrari hing al lange tijd in de lucht. De Braziliaan zou morgen nog met Ferrari-baas Luca di Montezemolo om tafel gaan, maar nog voor die tijd is het nieuws al bekendgemaakt. De 32-jarige coureur wil nog enkele jaren in de Formule 1 actief blijven en lijkt nu bij Lotus in beeld te zijn, mogelijk met sponsoring uit Brazilië.

"Vanaf 2014 zal ik niet meer voor Ferrari rijden. Ik wil het team bedanken voor alle overwinningen en de fantastische momenten die we samen beleefd hebben. Ik wil mijn vrouw, mijn familie, de fans en mijn sponsoren bedanken. Van iedereen heb ik altijd geweldige steun ontvangen. Ik wil in de laatste zeven races nog hard pushen. Voor volgend jaar wil ik een team vinden waarmee ik met een competetive auto veel races kan winnen en mee kan doen om het kampioenschap, iets wat nog steeds mijn grootste doel is."